Kävin tänään katsomassa Angelina Jolien tähdittämän, kolmen Oscar-ehdokkuuden leffan Changeling. Tämä kuuluu mm. Benjamin Buttonin ja Doubtin rinnalla niihin leffoihin, jotka todella halusin nähdä, ja onneksi sentään tämä löytyi Jyväskylän surkeasta leffatarjonnasta.

Ennakko-odotukset oli leffasta etukäteen lukemani perusteella korkealla, ja olin kyllä todella tyytyväinen. Elokuva oli lähes alusta asti tunnelmaltaan hieman ahdistava, ja asioiden edetessä ja selvitessä ahdistus vain kasvoi (ei kuitenkaan negatiivisella tavalla). Vaikka elokuva keskittyykin osittain sen ajan yhteiskunnallisiin ongelmiin, niin mitään heräämistä en kuitenkaan kokenut, mikä ei kai ole tarkoituskaan. Leffa kertoo 20- ja 30-luvun Los Angelesista, ja samoja ongelmia ei enää nykyajan (länsimaisessa) maailmassa ole. Kokonaiskuva jäi kyllä todella paljon plussalle, ja Jolien roolisuoritus oli mielestäni hieno. Mietityttämään jäi ehkä eniten se, että Vaihdokkaan järkyttävät tapahtumat perustuvat tositarinaan.

Leffaillan ansiosta jäi terveystiedon tutkielman/esitelmän teko vähän viimetippaan. Kaikesta selvitään, ja nyt on hieno 6-sivuinen tutkielma tulostettuna (ohjepituus oli 3-5 sivua) ja yhdeksän dian powerpointti valmiina huomista esittelyä varten. Cool